Yağlı boya nasıl yapılır?
Boya çeşitli tekniklerle sürülebilir. Siz de farklı yöntemleri deneyip, kendinize en uygun olanını keşfedeceksiniz.
Yağlı Boya I programı, yağlı boya geçmişi olmayan ya da kısıtlı olanlara yönelik bir yağlı boya kursu. 5 aşamalı bu programda, yağlı boya nasıl yapılır öğrenirsiniz.
Çeşitli fırça veya boya sürme şekilleri gibi yağlı boya teknikleri yanı sıra, rengin özellikleri ve göreceliği konularını kavrar ve başarıyla uygulamaya başlarsınız. Böylece yağlı boya ve renkte ustalaşmaya başlarsınız.
İlk aşamadan itibaren özgün tuval çalışmaları yaptığınız bu yağlı boya kursu, her biri aşağı yukarı bir ay süren 5 adet projeden oluşur. Atölye çalışmaları sergi ile tamamlanır.
Sizin tercihinize göre, haftada bir veya iki gün dörder saatlik ders yapılır. Bunların haricinde, haftanın sizin belirleyeceğiniz başka bir gününde de, tuval çalışmalarınızı sürdürebilmeniz için ders dışı atölye gününüz vardır.
Yağlı Boya I programı:
- 1. Monokrom resim ve rengin göreceliği
- 2. Tam skala resim ve rengin göreceliği
- 3. Üslup ve boya sürme teknikleri
- 4. Resim yapma süreci ve seri çalışma becerisi
- 5. Bağımsız proje
SK Stüdyo’da projeler sadece sizin tekniğinizi geliştirmeye yöneliktir ve konu kısıtlaması yoktur.
Yeni dönem başlıyor: Hemen kaydınızı yaptırın, dersler sizin istediğiniz saatte olsun!
SK Stüdyo’nun atölye sisteminden ötürü, sabit ders saatleri yok. Yılın ders programı, erken kaydolan öğrencilerin tercihlerine göre şekilleniyor. Siz de ertelemeden iletişime geçin, dersiniz sizin için en ideal saatlerde başlasın.
Başka sorularınız mı var?
Yeni başlayanlar için yağlı boya kursları ile ilgili tüm sorularınızı Twitter veya Facebook üzerinden yazın, cevaplayalım.
Bu kurslar da ilginizi çekebilir:
Desen Workshop: Kendinizi, karşınızda duran herhangi bir obje yahut kişiyi çizebilecek rahatlıkta hissetmiyorsanız, yağlı boya kurslarından önce Desen Workshop ile resim çizme tekniklerini öğrenmeniz, yağlı boya programı sırasında zorlanmamanızı, dolayısıyla daha fazla zevk almanızı ve başarılı olmanızı sağlayacaktır.
Yağlı Boya II: Yağlı Boya I ile “yağlı boya nasıl yapılır” öğrendikten sonra, Yağlı Boya II programıyla “yağlı boya nedir ve neden yapılır” gibi konunun düşünsel yönlerini öğrenebilir, böylece gerçekten sanat yapmaya başlayabilirsiniz.
Müfredatsız Atölye: Resim ve sanat hakkında öğrenmeye devam etmek isteyip, yağlı boya ile pek ilgilenmeyenlere; suluboyadan ahşaba, sokak sanatından performansa veya enstalasyona, daha geniş anlamda resim ve sanatla uğraşmak isteyenlere biçilmiş kaftan.Soyutlama, Anlatım ve Üslup ve Bağımsız Atölye programlarına da göz atmayı unutmayın.